Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyką surówek jako dodatek do obiadu jest mizeria. W upalne dni, schłodzona, smakuje wyśmienicie. Jest prosta i szybka w wykonaniu. Każdy robi ją pod swój smak. Ja i członkowie rodziny, lubimy ją w/g poniższego przepisu.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 173
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 676
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 173
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 676
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Składniki
Ogórek szklarniowy dokładnie myjemy, a następnie obieramy. Kroimy w cienkie plasterki. Posypujemy solą i odkładamy na kilka minut aby puściły sok. Po 20 minutach mieszamy plasterki ogórka. Soku z ogórków nie odlewamy. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Pokrojony szczypiorek, jogurt, maślankę łączymy z sokiem z cytryny oraz cukrem czcinowym . Całość mieszamy. Dodajemy do pokrojonego ogórka i dokładnie mieszamy, a na koniec doprawiamy solą i grubo mielonym pieprzem. Mizerię wstawiam do lodówki na 20 minut aby była schłodzona. Jest gotowa do podania - będzie rewelacyjnie w gorące dni smakować do obiadu.