Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowiązkowa pozycja w menu przynajmniej raz w tygodniu. W tej wersji nie ma cebuli, a obok ogórków i śmietany znajduje się jeden wyjątkowy składnik – pieprz ziołowy. Połączenie pieprzu ziołowego i odrobiny octu winnego nadaje mizerii orzeźwiający i zaskakujący akcent. Koniecznie wypróbuj tę wersję smakową.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4887
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 394
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10921
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4887
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 394
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10921
Składniki
Ogórki umyj i obierz, po czym pokrój na cienkie plasterki ostrym nożem lub szatkownicą. Ogórki umieść w misce zasyp ½ łyżeczki soli i wymieszaj. Odstaw na 10 minut, aby ogórki przeszły słonym smakiem.
Następnie dodaj śmietanę, dopraw czarnym i ziołowym pieprzem oraz odrobiną octu. Dokładnie wymieszaj mizerię z ogórków i podawaj od razu lub po ok. 10 minutach, gdy smaki dobrze się połączą. Mizeria najbardziej pasuje do dań z grilla lub jajecznicy, a także dań obiadowych z dodatkiem gotowanych ziemniaków.