Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiew wiosny na talerzu, mimo, że z zasmażką to bardzo lekka, idealna do młodych ziemniaczków.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7344
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2812
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20366
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7344
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2812
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20366
Składniki
Kapustę pokrój, omijając głąb.
Wrzuć do garnka, zalej wodą dodaj 1 łyżkę soli. Gotuj do miękkości.
Po ugotowaniu odcedź. W rondelku podgrzewaj masło i dodaj mąkę. Lekko zrumień. Dodaj wody ( tyle - aby zasmażka miała konsystencję gęstej śmietany). Wlej zasmażkę do kapusty.
Przypraw sałatkę solą, pieprzem, przyprawą w płynie, octem, cukrem. Dodaj parę poszatkowanych gałązek kopru. Wymieszaj. Smacznego !