Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiew wiosny na talerzu, mimo, że z zasmażką to bardzo lekka, idealna do młodych ziemniaczków.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9810
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9810
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Składniki
Kapustę pokrój, omijając głąb.
Wrzuć do garnka, zalej wodą dodaj 1 łyżkę soli. Gotuj do miękkości.
Po ugotowaniu odcedź. W rondelku podgrzewaj masło i dodaj mąkę. Lekko zrumień. Dodaj wody ( tyle - aby zasmażka miała konsystencję gęstej śmietany). Wlej zasmażkę do kapusty.
Przypraw sałatkę solą, pieprzem, przyprawą w płynie, octem, cukrem. Dodaj parę poszatkowanych gałązek kopru. Wymieszaj. Smacznego !