Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiew wiosny na talerzu, mimo, że z zasmażką to bardzo lekka, idealna do młodych ziemniaczków.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11898
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16252
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11898
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16252
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5192
Składniki
Kapustę pokrój, omijając głąb.
Wrzuć do garnka, zalej wodą dodaj 1 łyżkę soli. Gotuj do miękkości.
Po ugotowaniu odcedź. W rondelku podgrzewaj masło i dodaj mąkę. Lekko zrumień. Dodaj wody ( tyle - aby zasmażka miała konsystencję gęstej śmietany). Wlej zasmażkę do kapusty.
Przypraw sałatkę solą, pieprzem, przyprawą w płynie, octem, cukrem. Dodaj parę poszatkowanych gałązek kopru. Wymieszaj. Smacznego !