Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiew wiosny na talerzu, mimo, że z zasmażką to bardzo lekka, idealna do młodych ziemniaczków.
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 765
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7035
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 112
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 765
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7035
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 112
Składniki
Kapustę pokrój, omijając głąb.
Wrzuć do garnka, zalej wodą dodaj 1 łyżkę soli. Gotuj do miękkości.
Po ugotowaniu odcedź. W rondelku podgrzewaj masło i dodaj mąkę. Lekko zrumień. Dodaj wody ( tyle - aby zasmażka miała konsystencję gęstej śmietany). Wlej zasmażkę do kapusty.
Przypraw sałatkę solą, pieprzem, przyprawą w płynie, octem, cukrem. Dodaj parę poszatkowanych gałązek kopru. Wymieszaj. Smacznego !