Do góry

Sałatki Przepis na:

Młoda kapusta z zasmażką

Młoda kapusta z zasmażką

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 710

Dodano:

Odsłon: 2236

Powiew wiosny na talerzu, mimo, że z zasmażką to bardzo lekka, idealna do młodych ziemniaczków.

Składniki

  • młoda kapusta 1 szt
  • masło 2 łyżki
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • sól do smaku
  • ocet 10 % do smaku
  • cukier szczypta
  • przyprawa w płynie do smaku
  • woda
  • koperek
  • pieprz czarny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młoda kapusta z zasmażką

Przygotowanie

  1. Kapustę pokrój, omijając głąb.

  2. Wrzuć do garnka, zalej wodą dodaj 1 łyżkę soli. Gotuj do miękkości.

  3. Po ugotowaniu odcedź. W rondelku podgrzewaj masło i dodaj mąkę. Lekko zrumień. Dodaj wody ( tyle - aby zasmażka miała konsystencję gęstej śmietany). Wlej zasmażkę do kapusty.

  4. Przypraw sałatkę solą, pieprzem, przyprawą w płynie, octem, cukrem. Dodaj parę poszatkowanych gałązek kopru. Wymieszaj. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń