Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy zna śląską modrą kapustę ale moja w trochę innym wydaniu:)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1686
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 62
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 473
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1686
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 62
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 473
Składniki
Kapustę poszatkować,jabłka obrać pokroić w ósemki,cebule posiekać w kosteczkę.Rozgrzać masło na patelni i posmażyć cebulę dodać jabłka i kapustę.Dodać laskę cynamonu(można dodać 1 łyżeczkę sypkiego cynamonu)wlać szklankę soku jabłkowego.Doprawić solą do smaku.Gotować na małym ogniu aż kapusta zmięknie.Dodać na koniec ocet balsamiczny i powidła śliwkowe dodać trochę pieprzu i ewentualnie jeszcze soli i trochę cukru.Kapusta smakuje lepiej po ok1-2 godz aż smaki się przegryzą.Najlepiej w towarzystwie klusek i rolady śląskiej:) Smacznego:P