Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy zna śląską modrą kapustę ale moja w trochę innym wydaniu:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4853
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5782
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7402
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4853
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5782
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7402
Składniki
Kapustę poszatkować,jabłka obrać pokroić w ósemki,cebule posiekać w kosteczkę.Rozgrzać masło na patelni i posmażyć cebulę dodać jabłka i kapustę.Dodać laskę cynamonu(można dodać 1 łyżeczkę sypkiego cynamonu)wlać szklankę soku jabłkowego.Doprawić solą do smaku.Gotować na małym ogniu aż kapusta zmięknie.Dodać na koniec ocet balsamiczny i powidła śliwkowe dodać trochę pieprzu i ewentualnie jeszcze soli i trochę cukru.Kapusta smakuje lepiej po ok1-2 godz aż smaki się przegryzą.Najlepiej w towarzystwie klusek i rolady śląskiej:) Smacznego:P