Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 110
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 556
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 92
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 110
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 556
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 92
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Jaja gotujemy na twardo. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, następnie odsączamy. Jabłko obieramy, kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Paprykę kroimy w drobną kostkę, lekko wyciskamy z niej nadmiar soku. Por kroimy w cienkie półplasterki. Natkę pietruszki drobno siekamy. Jaja obieramy i kroimy w kostkę. W dużej misce umieszczamy ryż, odsączoną paprykę i rodzynki, skropione sokiem z cytryny jabłko, pokrojone jajka, ketchup i majonez i na końcu doprawiamy do smaku.