Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na lekką kolację albo potrzebujesz dodatku do zupy w porze lunchu – przygotuj najsmaczniejszą surówkę z kapusty pekińską. W zależności od upodobań możesz użyć śmietany, majonezu lub jogurtu do wykonania dressingu. Sałatka będzie smaczna także drugiego dnia po przygotowaniu.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2197
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 258
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2197
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 258
Składniki
Ugotuj pierś z kurczaka w osolonej wodzie z listkiem laurowym lub kup gotową pierś wędzoną. Możesz także użyć mięsa pieczonego kurczaka z obiadu. Mięso pokrój w kostkę lub rozerwij na włókna widelcem. Włóż do miski. Kapustę pekińską posiekaj drobno i także wrzuć do miski. Ogórki poszatkuj w półplasterki i odsącz na sicie. Jabłko bez gniazd nasiennych i żółty ser pokrój w drobną kostkę. Umieść wszystkie składniki w misce.
Do szklanki włóż jogurt lub śmietanę. Możesz także wymieszaj wybrane składniki, by uzyskać ulubiony smak i konsystencję. Następnie dodaj miód, sos sojowy, ocet i czarny pieprz. Dodawanie soli może być już zbędne. Energicznie wymieszaj sos i wylej na sałatkę. Dokładnie wymieszaj i zostaw na 20 minut, aby smaki się połączyły. Przed podaniem posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.