Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na lekką kolację albo potrzebujesz dodatku do zupy w porze lunchu – przygotuj najsmaczniejszą surówkę z kapusty pekińską. W zależności od upodobań możesz użyć śmietany, majonezu lub jogurtu do wykonania dressingu. Sałatka będzie smaczna także drugiego dnia po przygotowaniu.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1413
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1413
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Składniki
Ugotuj pierś z kurczaka w osolonej wodzie z listkiem laurowym lub kup gotową pierś wędzoną. Możesz także użyć mięsa pieczonego kurczaka z obiadu. Mięso pokrój w kostkę lub rozerwij na włókna widelcem. Włóż do miski. Kapustę pekińską posiekaj drobno i także wrzuć do miski. Ogórki poszatkuj w półplasterki i odsącz na sicie. Jabłko bez gniazd nasiennych i żółty ser pokrój w drobną kostkę. Umieść wszystkie składniki w misce.
Do szklanki włóż jogurt lub śmietanę. Możesz także wymieszaj wybrane składniki, by uzyskać ulubiony smak i konsystencję. Następnie dodaj miód, sos sojowy, ocet i czarny pieprz. Dodawanie soli może być już zbędne. Energicznie wymieszaj sos i wylej na sałatkę. Dokładnie wymieszaj i zostaw na 20 minut, aby smaki się połączyły. Przed podaniem posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.