Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka wyszła rewelacyjna, lekko chrupiąca, nawet mój mąż który nie przepada za brukselką i zawsze ją wyjmował z zupy to tym razem z pałaszował wszystko z talerza i jeszcze prosił o dokładkę.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6259
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9149
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8811
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6259
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9149
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8811
Składniki
Z brukselki zdejmujemy zwiędłe liście, bardzo dokładnie ją płuczemy, najlepiej zmieniając kilkakrotnie wodę, następnie brukselkę wrzucamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy bez przykrycia około 15 minut.
Po ugotowaniu brukselkę odcedzamy. Boczek kroimy w słupki i wrzucamy go na 1 łyżkę rozgrzanego tłuszczu, a następnie topimy go na wolnym ogniu.
Na podsmażony boczek wykładamy ugotowaną brukselkę, dodajemy łyżkę masła, obsypujemy solą i pieprzem, a następnie dusimy pod przykryciem pół godziny.
Brukselkę podajemy na gorąco. Smacznego !!!