Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka wyszła rewelacyjna, lekko chrupiąca, nawet mój mąż który nie przepada za brukselką i zawsze ją wyjmował z zupy to tym razem z pałaszował wszystko z talerza i jeszcze prosił o dokładkę.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 516
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3578
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3454
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30549
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 516
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3578
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3454
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30549
Składniki
Z brukselki zdejmujemy zwiędłe liście, bardzo dokładnie ją płuczemy, najlepiej zmieniając kilkakrotnie wodę, następnie brukselkę wrzucamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy bez przykrycia około 15 minut.
Po ugotowaniu brukselkę odcedzamy. Boczek kroimy w słupki i wrzucamy go na 1 łyżkę rozgrzanego tłuszczu, a następnie topimy go na wolnym ogniu.
Na podsmażony boczek wykładamy ugotowaną brukselkę, dodajemy łyżkę masła, obsypujemy solą i pieprzem, a następnie dusimy pod przykryciem pół godziny.
Brukselkę podajemy na gorąco. Smacznego !!!