Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka wyszła rewelacyjna, lekko chrupiąca, nawet mój mąż który nie przepada za brukselką i zawsze ją wyjmował z zupy to tym razem z pałaszował wszystko z talerza i jeszcze prosił o dokładkę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1739
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1803
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1739
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1803
Składniki
Z brukselki zdejmujemy zwiędłe liście, bardzo dokładnie ją płuczemy, najlepiej zmieniając kilkakrotnie wodę, następnie brukselkę wrzucamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy bez przykrycia około 15 minut.
Po ugotowaniu brukselkę odcedzamy. Boczek kroimy w słupki i wrzucamy go na 1 łyżkę rozgrzanego tłuszczu, a następnie topimy go na wolnym ogniu.
Na podsmażony boczek wykładamy ugotowaną brukselkę, dodajemy łyżkę masła, obsypujemy solą i pieprzem, a następnie dusimy pod przykryciem pół godziny.
Brukselkę podajemy na gorąco. Smacznego !!!