Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z młodej kapusty bardzo często robię sałatkę z dodatkiem kopru i odrobiny koncentratu pomidorowego. Bardzo często łączę ją z młodymi ziemniaczkami i kotletami mielonymi lub udkami. Bardzo lubię takie treściwe dania obiadowe, moi chłopcy zresztą też ;)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11446
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 63
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7793
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155017
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1087
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11446
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 63
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7793
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155017
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1087
Składniki
Jak zrobić surówkę z młodej kapusty Cebulę kroimy w małą kostkę , podsmażamy w garnku na odrobinie oleju. Kapustkę kroimy w cienkie paski , dodajemy do cebuli, doprawiamy solą i pieprzem oraz podlewamy 1-2 łyżkami wody. Dusimy na małym ogniu ok 15 minut i pilnujemy aby kapusta się nie przypaliła, od czasu do czasu mieszamy i w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekany koperek. Dusimy jeszcze ok 1 minuty. Smacznego!