Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z młodej kapusty bardzo często robię sałatkę z dodatkiem kopru i odrobiny koncentratu pomidorowego. Bardzo często łączę ją z młodymi ziemniaczkami i kotletami mielonymi lub udkami. Bardzo lubię takie treściwe dania obiadowe, moi chłopcy zresztą też ;)
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 396
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11858
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 473
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 132
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 711
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 396
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11858
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 473
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 132
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 711
Składniki
Jak zrobić surówkę z młodej kapusty Cebulę kroimy w małą kostkę , podsmażamy w garnku na odrobinie oleju. Kapustkę kroimy w cienkie paski , dodajemy do cebuli, doprawiamy solą i pieprzem oraz podlewamy 1-2 łyżkami wody. Dusimy na małym ogniu ok 15 minut i pilnujemy aby kapusta się nie przypaliła, od czasu do czasu mieszamy i w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekany koperek. Dusimy jeszcze ok 1 minuty. Smacznego!