Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna sałatka pełna świeżego smaku, i zapachu. Podawana na chrupiących tortillach idealnie smakuje o każdej porze roku. Jednak z pachnącymi wiosennymi lub letnimi pomidorami smakuje najlepiej.
Składniki
Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę. Chili umyć i również drobno posiekać. Na patelni na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę razem z czosnkiem i chili. Wlać ocet czerwony i chwilkę podsmażyć razem. Wystudzić. Papryki i pomidory bez pestek pokroić w kostkę. Fasolę z puszki wyłożyć na sito, przelać gorącą wodą i odsączyć. Połączyć wszystkie składniki razem. Doprawić papryką, kminkiem, tabasco, pieprzem cayene i solą. Posypać posiekaną natką pietruszki (jeżeli ktoś woli kolendry) i wymieszać z 1-2 łyżkami pikantnego keczupu. Sałatkę podawać mocno schłodzoną na tortillach.