Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ogórki trochę są pracochłonne , ale warte spróbowania , ,,,,,,
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19303
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19303
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Składniki
Ogórki kroimy w słupki, dodajemy 4 łyzki soli i odstawiamy na 6 godz.Potem odlewamy ten sok, dodajemy chili oraz drobno pokrojony czosnek.
Robimy zalewę z 6 łyżek oleju, 1,5 szkl.octu i 4 szklanek cukru, zagotowujemy, zalewamy ogórki i dokladnie mieszamy.Zostawiamy znów na 12 godzin.Przygotowujemy małe słoiczki , wkładamy ogórki ,i pasteryzujemy krótko z 3-5 min.