Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ogórki trochę są pracochłonne , ale warte spróbowania , ,,,,,,
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1412
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1412
Składniki
Ogórki kroimy w słupki, dodajemy 4 łyzki soli i odstawiamy na 6 godz.Potem odlewamy ten sok, dodajemy chili oraz drobno pokrojony czosnek.
Robimy zalewę z 6 łyżek oleju, 1,5 szkl.octu i 4 szklanek cukru, zagotowujemy, zalewamy ogórki i dokladnie mieszamy.Zostawiamy znów na 12 godzin.Przygotowujemy małe słoiczki , wkładamy ogórki ,i pasteryzujemy krótko z 3-5 min.