Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam Wam przepis na odmienną wersje klasycznej surówki coleslaw z czerwonej kapusty. Chrupiąca i pyszna surówka z orientalną nutką smakową. Tak jak i jej klasyczna wersja będzie świetnym dodatkiem do dan obiadowych, lub wkładką do hamburgerów, lub domowego kebaba.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 418
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 553
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 418
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 553
Składniki
Kapustę cienko poszatkować i przełożyć do miski. Do kapusty dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w paseczki cebulę. Całość dobrze wymieszać.
Rodzynki namoczyć przez 5 minut w gorącej wodzie, następnie odcedzić z wody i również dodać do miski.
Ocet i cukier zagotować. Kiedy cukier się rozpuści, jeszcze gorącą zalewą zalać surówkę. Dobrze wymieszać i odstawić do wystudzenia. W osobnym naczyniu wymieszać jogurt z majonezem, doprawić solą, pieprzem i przyprawą curry.
Sosem zalać surówkę i dobrze wymieszać do polaczenia wszystkich składników. Surówkę podawać schłodzoną. Smacznego!