Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam Wam przepis na odmienną wersje klasycznej surówki coleslaw z czerwonej kapusty. Chrupiąca i pyszna surówka z orientalną nutką smakową. Tak jak i jej klasyczna wersja będzie świetnym dodatkiem do dan obiadowych, lub wkładką do hamburgerów, lub domowego kebaba.
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13012
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13012
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Składniki
Kapustę cienko poszatkować i przełożyć do miski. Do kapusty dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w paseczki cebulę. Całość dobrze wymieszać.
Rodzynki namoczyć przez 5 minut w gorącej wodzie, następnie odcedzić z wody i również dodać do miski.
Ocet i cukier zagotować. Kiedy cukier się rozpuści, jeszcze gorącą zalewą zalać surówkę. Dobrze wymieszać i odstawić do wystudzenia. W osobnym naczyniu wymieszać jogurt z majonezem, doprawić solą, pieprzem i przyprawą curry.
Sosem zalać surówkę i dobrze wymieszać do polaczenia wszystkich składników. Surówkę podawać schłodzoną. Smacznego!