Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam Wam przepis na odmienną wersje klasycznej surówki coleslaw z czerwonej kapusty. Chrupiąca i pyszna surówka z orientalną nutką smakową. Tak jak i jej klasyczna wersja będzie świetnym dodatkiem do dan obiadowych, lub wkładką do hamburgerów, lub domowego kebaba.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6292
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6292
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Składniki
Kapustę cienko poszatkować i przełożyć do miski. Do kapusty dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w paseczki cebulę. Całość dobrze wymieszać.
Rodzynki namoczyć przez 5 minut w gorącej wodzie, następnie odcedzić z wody i również dodać do miski.
Ocet i cukier zagotować. Kiedy cukier się rozpuści, jeszcze gorącą zalewą zalać surówkę. Dobrze wymieszać i odstawić do wystudzenia. W osobnym naczyniu wymieszać jogurt z majonezem, doprawić solą, pieprzem i przyprawą curry.
Sosem zalać surówkę i dobrze wymieszać do polaczenia wszystkich składników. Surówkę podawać schłodzoną. Smacznego!