Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panzanella to toskańska sałatka chlebowa z pomidorami, cebulą i bazylią. Mocno schłodzona, świetnie sprawdzi się w lecie. Sprawdźcie moją panzanellę z dodatkiem mozzarelli i wędliny dojrzewającej.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5270
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29594
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 206
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19191
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5270
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29594
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 206
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19191
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Składniki
Pomidory, paprykę, ogórka kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Dodajemy kapary i posiekaną bazylię. Składniki sosu łączymy i dodajemy do warzyw. Czerstwy chleb kroimy w kostkę. Według oryginalnego przepisu panzanella powinna przegryzać się całą noc, aby chleb zupełnie zmiękł i nabrał aromatu. Ja jednak wolę wersję z lekko chrupiącym pieczywem, więc chleb dodaję przed podaniem. Mozzarellę kroimy i przekładamy plastrami dojrzewającej szynki. Ser z wędliną układamy na sałatce.