Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panzanella to toskańska sałatka chlebowa z pomidorami, cebulą i bazylią. Mocno schłodzona, świetnie sprawdzi się w lecie. Sprawdźcie moją panzanellę z dodatkiem mozzarelli i wędliny dojrzewającej.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3982
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423108
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2581
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3982
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423108
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2581
Składniki
Pomidory, paprykę, ogórka kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Dodajemy kapary i posiekaną bazylię. Składniki sosu łączymy i dodajemy do warzyw. Czerstwy chleb kroimy w kostkę. Według oryginalnego przepisu panzanella powinna przegryzać się całą noc, aby chleb zupełnie zmiękł i nabrał aromatu. Ja jednak wolę wersję z lekko chrupiącym pieczywem, więc chleb dodaję przed podaniem. Mozzarellę kroimy i przekładamy plastrami dojrzewającej szynki. Ser z wędliną układamy na sałatce.