Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panzanella to toskańska sałatka chlebowa z pomidorami, cebulą i bazylią. Mocno schłodzona, świetnie sprawdzi się w lecie. Sprawdźcie moją panzanellę z dodatkiem mozzarelli i wędliny dojrzewającej.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11872
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16138
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5122
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11872
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16138
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5122
Składniki
Pomidory, paprykę, ogórka kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Dodajemy kapary i posiekaną bazylię. Składniki sosu łączymy i dodajemy do warzyw. Czerstwy chleb kroimy w kostkę. Według oryginalnego przepisu panzanella powinna przegryzać się całą noc, aby chleb zupełnie zmiękł i nabrał aromatu. Ja jednak wolę wersję z lekko chrupiącym pieczywem, więc chleb dodaję przed podaniem. Mozzarellę kroimy i przekładamy plastrami dojrzewającej szynki. Ser z wędliną układamy na sałatce.