Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panzanella to toskańska sałatka chlebowa z pomidorami, cebulą i bazylią. Mocno schłodzona, świetnie sprawdzi się w lecie. Sprawdźcie moją panzanellę z dodatkiem mozzarelli i wędliny dojrzewającej.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 182
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 88
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 334
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1477
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 182
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 88
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 334
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1477
Składniki
Pomidory, paprykę, ogórka kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Dodajemy kapary i posiekaną bazylię. Składniki sosu łączymy i dodajemy do warzyw. Czerstwy chleb kroimy w kostkę. Według oryginalnego przepisu panzanella powinna przegryzać się całą noc, aby chleb zupełnie zmiękł i nabrał aromatu. Ja jednak wolę wersję z lekko chrupiącym pieczywem, więc chleb dodaję przed podaniem. Mozzarellę kroimy i przekładamy plastrami dojrzewającej szynki. Ser z wędliną układamy na sałatce.