Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panzanella to toskańska sałatka chlebowa z pomidorami, cebulą i bazylią. Mocno schłodzona, świetnie sprawdzi się w lecie. Sprawdźcie moją panzanellę z dodatkiem mozzarelli i wędliny dojrzewającej.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 60
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 41
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 92
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 272
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 60
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 41
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 92
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 272
Składniki
Pomidory, paprykę, ogórka kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Dodajemy kapary i posiekaną bazylię. Składniki sosu łączymy i dodajemy do warzyw. Czerstwy chleb kroimy w kostkę. Według oryginalnego przepisu panzanella powinna przegryzać się całą noc, aby chleb zupełnie zmiękł i nabrał aromatu. Ja jednak wolę wersję z lekko chrupiącym pieczywem, więc chleb dodaję przed podaniem. Mozzarellę kroimy i przekładamy plastrami dojrzewającej szynki. Ser z wędliną układamy na sałatce.