Do góry

Sałatki Przepis na:

Pasta z sielawy

Przepis dnia 2020-11-30
Pasta z sielawy

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 1276

Dodano:

Odsłon: 5680

Proponuję pastę - sałatkę z sielawy. Pyszna rybka skradła moje podniebienie, jest delikatna w smaku. Podałam ją na grzankach z bagietki skropionych oliwą, no niebo w gębie. Spróbujcie, pasta jest bardzo smaczna, więc tym bardziej polecam.

Składniki

  • 3 małe wędzone sielawy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ogórek kiszony lub konserwowy
  • kilka sztuk małych kaparów
  • kilkanaście ziaren zielonego pieprzu marynowanego (można pominąć, ja uwielbiam)
  • 1 cebula szalotka
  • 2 łyżki serka twarożku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • trochę siekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z sielawy

Przygotowanie

  1. Rybki obrać z ości i rozdrobnić je widelcem. Jajka, cebulę, ogórek i kapary drobno pokroić. Wszystko przełożyć do miski. Dodać ziarna pieprzu, twarożek, jogurt, koperek, doprawić solą i pieprzem z młynka. Całość dokładnie wymieszać i gotowe.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń