Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pożywny pomysł na obiad.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22041
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 73
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 360
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 84
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22041
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 73
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 360
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 84
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 143
Składniki
Do garnka wlewamy 3 szklanki wody. Lekko solimy i zagotowujemy. Wsypujemy kaszę pęczak i gotujemy na małym ogniu, nie mieszając, do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę.
W międzyczasie myjemy, obieramy marchewkę oraz kroimy ją w średniej wielkości kostkę. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Pokrojone warzywa wrzucamy na gorącą patelnię. Smażymy ok. 15 minut (aż marchewka zmięknie), od czasu do czasu mieszając.
Po ugotowaniu się kaszy, wrzucamy do niej miękką marchewkę i cebulę oraz groszek. Doprawiamy curry, kurkumą, pieprzem oraz solą, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.