Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pożywny pomysł na obiad.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 689
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 164
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1346
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 689
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 164
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1346
Składniki
Do garnka wlewamy 3 szklanki wody. Lekko solimy i zagotowujemy. Wsypujemy kaszę pęczak i gotujemy na małym ogniu, nie mieszając, do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę.
W międzyczasie myjemy, obieramy marchewkę oraz kroimy ją w średniej wielkości kostkę. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Pokrojone warzywa wrzucamy na gorącą patelnię. Smażymy ok. 15 minut (aż marchewka zmięknie), od czasu do czasu mieszając.
Po ugotowaniu się kaszy, wrzucamy do niej miękką marchewkę i cebulę oraz groszek. Doprawiamy curry, kurkumą, pieprzem oraz solą, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.