Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pożywny pomysł na obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Składniki
Do garnka wlewamy 3 szklanki wody. Lekko solimy i zagotowujemy. Wsypujemy kaszę pęczak i gotujemy na małym ogniu, nie mieszając, do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę.
W międzyczasie myjemy, obieramy marchewkę oraz kroimy ją w średniej wielkości kostkę. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Pokrojone warzywa wrzucamy na gorącą patelnię. Smażymy ok. 15 minut (aż marchewka zmięknie), od czasu do czasu mieszając.
Po ugotowaniu się kaszy, wrzucamy do niej miękką marchewkę i cebulę oraz groszek. Doprawiamy curry, kurkumą, pieprzem oraz solą, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.