Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone warzywa z pęczakiem.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9307
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1957
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3982
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 474
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 255
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 328
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9307
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1957
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3982
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 474
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 255
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 328
Składniki
Cukinie umyć i pokroić w plasterki grubości pół centymetra, papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobne słupki (wielkości palca), cebule obrać i pokroić w grube pióra, pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki. Marchewkę pokroić w półplasterki, wrzucić na 4-5 minut na lekko osolony wrzątek, odcedzić. Boczek pokroić w grubą kostkę. Warzywa i boczek mieszamy doprawiamy przyprawami. Wszystko wyłożyć na blaszkę z piekarnika, skropić olejem, przykryć papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni, aż warzywa będą miękkie ale zachowają jędrność. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia. Pęczak gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Przygotowanie sosu Ocet mieszamy z sosem sojowym i miodem, ucierając dodajemy po łyżce oleju. Mieszamy z posiekanym czosnkiem, przyprawami. Warzywa układamy warstwowo w naczyniu z pęczakiem, sos dodajemy bezpośrednio przed spożyciem.