Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikle są o wiele delikatniejsze od korniszonów,,,,
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1045
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1045
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na podłuzne paseczki, usuwamy z wnetrza pestki, i układamy pionowo w soiku.
Robimy zalewę : 1 litr wody, dodajemy 1 łyżkę soli,2-3 łyżki cukru, 7 łyżek octu, przyprawy, 2 ząbki czosnku, cebulę pokrojoną w talarki, i marchew pokrojoną w paski.Zalewę gotujemy do 5 min..Studzimy .Zalewamy pikle, zakręcamy wieczka i pasteryzujemy przez 10 minut.