Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikle są o wiele delikatniejsze od korniszonów,,,,
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2291
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38666
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1355
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2291
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38666
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1355
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na podłuzne paseczki, usuwamy z wnetrza pestki, i układamy pionowo w soiku.
Robimy zalewę : 1 litr wody, dodajemy 1 łyżkę soli,2-3 łyżki cukru, 7 łyżek octu, przyprawy, 2 ząbki czosnku, cebulę pokrojoną w talarki, i marchew pokrojoną w paski.Zalewę gotujemy do 5 min..Studzimy .Zalewamy pikle, zakręcamy wieczka i pasteryzujemy przez 10 minut.