Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikle są o wiele delikatniejsze od korniszonów,,,,
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 85
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10288
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2089
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 85
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10288
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2089
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na podłuzne paseczki, usuwamy z wnetrza pestki, i układamy pionowo w soiku.
Robimy zalewę : 1 litr wody, dodajemy 1 łyżkę soli,2-3 łyżki cukru, 7 łyżek octu, przyprawy, 2 ząbki czosnku, cebulę pokrojoną w talarki, i marchew pokrojoną w paski.Zalewę gotujemy do 5 min..Studzimy .Zalewamy pikle, zakręcamy wieczka i pasteryzujemy przez 10 minut.