Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikle są o wiele delikatniejsze od korniszonów,,,,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11065
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4898
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1047
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9585
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1423
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11065
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4898
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1047
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9585
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1423
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na podłuzne paseczki, usuwamy z wnetrza pestki, i układamy pionowo w soiku.
Robimy zalewę : 1 litr wody, dodajemy 1 łyżkę soli,2-3 łyżki cukru, 7 łyżek octu, przyprawy, 2 ząbki czosnku, cebulę pokrojoną w talarki, i marchew pokrojoną w paski.Zalewę gotujemy do 5 min..Studzimy .Zalewamy pikle, zakręcamy wieczka i pasteryzujemy przez 10 minut.