Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na sałatkę 3 składnikową, dwukolorową. Bardzo szybko ją się przygotowuje i rewelacyjnie smakuje, można ją na ciepło lub zimno serwować, kubki smakowe czarować. Warzywa pomarańczowe, batat, marchewki tylko podsmażamy, na słodko, ostro, słono doprawiamy, i smak umami już mamy. Kiedy serek sałatkowy do nich dodamy, to idealne połączenie otrzymamy, chrupiące warzywa pomarańczowe i paski z sera białego delikatne, wyjątkowo kremowe. To danie jednogarnkowe, smaczne wyjątkowe, tylko patelnię potrzebujemy i takie pyszności wyczarowujemy.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 338
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4429
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1870
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3651
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31494
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 338
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4429
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1870
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3651
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31494
Składniki
Warzywa obieramy, marchewki kroimy na słupki, a batata w drobniutką kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa, cukier, sól, pieprz, kurkumę, mieszamy, podsmażamy przez 5 min, przykrywamy pokrywą na kolejne 5 min, żeby zmiękły pod wpływem pary. Zdejmujemy pokrywę, sprawdzamy, czy warzywa są gotowe, czyli al dente (czas zależy, jak grubo pokroimy warzywa), studzimy, można schłodzić w lodówce. Na marchewkę i batata układamy paski sera sałatkowego, całość oprószamy papryką wędzoną i świeżym koperkiem.