Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na sałatkę 3 składnikową, dwukolorową. Bardzo szybko ją się przygotowuje i rewelacyjnie smakuje, można ją na ciepło lub zimno serwować, kubki smakowe czarować. Warzywa pomarańczowe, batat, marchewki tylko podsmażamy, na słodko, ostro, słono doprawiamy, i smak umami już mamy. Kiedy serek sałatkowy do nich dodamy, to idealne połączenie otrzymamy, chrupiące warzywa pomarańczowe i paski z sera białego delikatne, wyjątkowo kremowe. To danie jednogarnkowe, smaczne wyjątkowe, tylko patelnię potrzebujemy i takie pyszności wyczarowujemy.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2504
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 232
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 122
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6402
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 316
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2504
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 232
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 122
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6402
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 316
Składniki
Warzywa obieramy, marchewki kroimy na słupki, a batata w drobniutką kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa, cukier, sól, pieprz, kurkumę, mieszamy, podsmażamy przez 5 min, przykrywamy pokrywą na kolejne 5 min, żeby zmiękły pod wpływem pary. Zdejmujemy pokrywę, sprawdzamy, czy warzywa są gotowe, czyli al dente (czas zależy, jak grubo pokroimy warzywa), studzimy, można schłodzić w lodówce. Na marchewkę i batata układamy paski sera sałatkowego, całość oprószamy papryką wędzoną i świeżym koperkiem.