Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudzisz się klasycznymi smakami polecam ten mix smaków
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
1. Pra oczyść i pokrój ukośnie tylko tą białą część, reszta jest zbędna. 2. Włóż pora do wrzącej wody i zagotuj z solą ( Najlepiej na sicie ) 3. Przelej pora zimną wodą i pozostaw do obcieknięcia 4. Pierś około 500g. pokrój w plastry lub kostkę 5. Olej + cytryna + imbir + sól + Pieprz + Cukier oraz por i pierś wymieszaj razem. 6. Podawaj jako przekąska najlepiej z żytnimi bułeczkami bądź innym ciemnym pieczywem