Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na smaczną kolację ;)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17635
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15272
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5082
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9015
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17635
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15272
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5082
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9015
Składniki
filet z kurczaka kroimy w cienkie paseczki, oprószamy papryką ostrą oraz słodką, odrobiną soli, polewamy oliwą z oliwek i w miseczce dokładnie mieszamy. Następnie wstawiamy do lodówki na ok.30 minut
W czasie, gdy marynuje nam się filet przygotowujemy sos cezar. W miseczce mieszamy 2 duże łyżki majonezu, pół łyżeczki musztardy, przeciśnięty przez praskę czosnek, parmezan, sok z cytryny,oliwę z oliwek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Na rozgrzanej patelni smażymy boczek pokrojony wcześniej w kosteczkę. Jak ładnie się zarumieni, przekładamy go na talerzyk. Na tej samej patelni smażymy kurczaka.
Na talerz najpierw dajemy sałatę rzymską, polewamy sosem cezar. Dajemy pozostałe składniki i gotowe!:) Smacznego:))