Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na smaczną kolację ;)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 504
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 287
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1480
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 504
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 287
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1480
Składniki
filet z kurczaka kroimy w cienkie paseczki, oprószamy papryką ostrą oraz słodką, odrobiną soli, polewamy oliwą z oliwek i w miseczce dokładnie mieszamy. Następnie wstawiamy do lodówki na ok.30 minut
W czasie, gdy marynuje nam się filet przygotowujemy sos cezar. W miseczce mieszamy 2 duże łyżki majonezu, pół łyżeczki musztardy, przeciśnięty przez praskę czosnek, parmezan, sok z cytryny,oliwę z oliwek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Na rozgrzanej patelni smażymy boczek pokrojony wcześniej w kosteczkę. Jak ładnie się zarumieni, przekładamy go na talerzyk. Na tej samej patelni smażymy kurczaka.
Na talerz najpierw dajemy sałatę rzymską, polewamy sosem cezar. Dajemy pozostałe składniki i gotowe!:) Smacznego:))