Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu , miałam też końcówkę sałaty. Wiecie o czym mówię- takie małe listki zwinięte w malutki głąb i na kanapkę to średnio się nadaje. No to posiekałam ją, dodałam kulki z ryżu i wyszła super sałatka na kolację.
Składniki
Kulki: Do miseczki przełożyć ryż, dodać serek oraz bułkę. Doprawić do smaku i wymieszać. Uformować w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać w zamykanym pudełku i wstawić do zamrażarki na 1/2 godziny.
Sałatka: Sałatę posiekać z grubsza. Ogórka umyć, osuszyć. Obieraczką pokroić w cienkie paski. Dodać do sałaty, doprawić solą, pieprzem i oliwą. Wymieszać wszystko. Ułożyć na półmisku. Dodać pokrojony por, oliwki oraz truskawki. Oprószyć solą oraz pieprzem. Dodać ryżowe kulki i podawać od razu. Smacznego.