Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i aromatyczna surówka z botwinki to wspaniały dodatek do letnich dan jak i danie na lekka kolacje. Jest naprawdę pyszna i niezwykle zdrowa. Zdecydowanie jest to jedna z moich ulubionych wiosenno – letnich surówek.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15533
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2823
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15533
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2823
Składniki
Same liście dobrze umyc i przebrać. Do surówki najlepsze są młode, mniejsze listki. Umyte liście drobno pokroić i przelozyc do miski. Do miski dodać również pokrojona w cienkie plasterki rzodkiewkę, pokrojony szczypiorek i posiekany koperek.
Śmietanę połączyć z miodem, sokiem z cytryny i przyprawić do smaku sola i pieprzem. Dodać do sałatki i dobrze wymieszać. Smacznego!