Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna pyszna i kolorowa sałatka. Z tanich i łatwo dostępnych produktów. Doskonała na drugie śniadanie, kolację lub piknik.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Buraczki gotujemy lub pieczemy w piekarniku do miękkości, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę /może być dowolna/ gotujemy w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę ale bardzo drobną. Małe korniszonki kroimy w grubsze plasterki. Olej mieszamy z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cukrem, solą i pieprzem. Do pokrojonych składników dodajemy przygotowany sos i mieszamy. Najlepiej sałatkę odstawić na godzinkę w chłodne miejsce by smaki się przegryzły.