Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna pyszna i kolorowa sałatka. Z tanich i łatwo dostępnych produktów. Doskonała na drugie śniadanie, kolację lub piknik.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 339
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1404
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 339
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1404
Składniki
Buraczki gotujemy lub pieczemy w piekarniku do miękkości, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę /może być dowolna/ gotujemy w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę ale bardzo drobną. Małe korniszonki kroimy w grubsze plasterki. Olej mieszamy z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cukrem, solą i pieprzem. Do pokrojonych składników dodajemy przygotowany sos i mieszamy. Najlepiej sałatkę odstawić na godzinkę w chłodne miejsce by smaki się przegryzły.