Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna pyszna i kolorowa sałatka. Z tanich i łatwo dostępnych produktów. Doskonała na drugie śniadanie, kolację lub piknik.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7047
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7047
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1141
Składniki
Buraczki gotujemy lub pieczemy w piekarniku do miękkości, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę /może być dowolna/ gotujemy w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę ale bardzo drobną. Małe korniszonki kroimy w grubsze plasterki. Olej mieszamy z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cukrem, solą i pieprzem. Do pokrojonych składników dodajemy przygotowany sos i mieszamy. Najlepiej sałatkę odstawić na godzinkę w chłodne miejsce by smaki się przegryzły.