Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na prostą w przygotowaniu i pyszną surówkę z młodej kapusty.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 321
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 49
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 91
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17104
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 321
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 49
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 91
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17104
Składniki
Kapustę obieram z wierzchnich liści i drobno kroję, oczyszczoną i umytą marchew ścieram na tarce o średnich oczkach. Umyte jabłko ścieram razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Do oliwy dodaję sok z cytryny, kminek, cukier, doprawiam solą pieprzem i dokładnie mieszam. Sosem polewam surówkę i dokładnie mieszam, surówkę odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem. Surówka z młodej kapusty jest gotowa. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa