Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27452
Dodano: 01.05.2014
Odsłon: 1047
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Marchewki obieramy i ucieramy na tarce na drobnych oczkach.
Tymianek cytrynowy siekamy drobno i dodajemy do miseczki.
Pomarańcza zostanie wykorzystana w trzech krokach:
1. Na początku ścieramy skórkę z całego owocu i dodajemy go do marchewki.
2. Następnie pomarańczę kroimy na pół i z jednej części wybieramy miąższ, który dodajemy do surówki.
3. Z drugiej części owocu wyciskamy sok, którym skrapiamy startą marchew.
Na sam koniec przygotowujemy sos z oleju lnianego, musztardy, octu jabłkowego i miodu. Wszystkie składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Sos dodajemy do przygotowanych wcześniej składników i mieszamy.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

konhambos 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
recepta wspaniala, tylko gdzie dostac pomarancze ze skórka nadajaca sie do spozycia? Wszystkie sa teraz pryskane... Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

pysznie-zdrowo-kolorowo 01 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pychotka, uwielbiam takie marchewkowe suróweczki:)2 Kto głosował? | Odpowiedz