Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na surówkę pełną smaków i witamin, a w szczególności prowitaminy A - wspaniałego β-Karotenu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5802
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5802
Składniki
Marchewki obieramy i ucieramy na tarce na drobnych oczkach. Tymianek cytrynowy siekamy drobno i dodajemy do miseczki. Pomarańcza zostanie wykorzystana w trzech krokach: 1. Na początku ścieramy skórkę z całego owocu i dodajemy go do marchewki. 2. Następnie pomarańczę kroimy na pół i z jednej części wybieramy miąższ, który dodajemy do surówki. 3. Z drugiej części owocu wyciskamy sok, którym skrapiamy startą marchew.
Na sam koniec przygotowujemy sos z oleju lnianego, musztardy, octu jabłkowego i miodu. Wszystkie składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Sos dodajemy do przygotowanych wcześniej składników i mieszamy. Życzę smacznego! :)