Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na surówkę pełną smaków i witamin, a w szczególności prowitaminy A - wspaniałego β-Karotenu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 799
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4720
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 799
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4720
Składniki
Marchewki obieramy i ucieramy na tarce na drobnych oczkach. Tymianek cytrynowy siekamy drobno i dodajemy do miseczki. Pomarańcza zostanie wykorzystana w trzech krokach: 1. Na początku ścieramy skórkę z całego owocu i dodajemy go do marchewki. 2. Następnie pomarańczę kroimy na pół i z jednej części wybieramy miąższ, który dodajemy do surówki. 3. Z drugiej części owocu wyciskamy sok, którym skrapiamy startą marchew.
Na sam koniec przygotowujemy sos z oleju lnianego, musztardy, octu jabłkowego i miodu. Wszystkie składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Sos dodajemy do przygotowanych wcześniej składników i mieszamy. Życzę smacznego! :)