Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy kto jadł tą kapustę twierdzi, że nie ma lepszej. Aby się o tym przekonać, trzeba ją wykonać co też polecam.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20779
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 309
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 405
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20779
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 309
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 405
Składniki
Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy razem i ugniatamy do uzyskania pierwszej wilgotności. Kapusta nie może być mokra. Posypujemy suszonym cząbrem. Odstawiamy. Cebulę kroimy w półplasterki i wkładamy do odpowiedniej wielkości garnka. Następnie do tego samego garnka wsypujemy szklankę cukru, wlewamy szklankę octu 5% firmy "Kühne 7 ziół" i 0,5 szklanki oleju bezsmakowego. Dodajemy po 0,5 łyżeczki soli i pieprzu. Zagotowujemy. Gotujemy 2 minuty od zagotowania, a następnie gorącą zalewą polewamy kapustę. Mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Najlepiej na całą noc do wyrównania się smaków. Kapusta jest gotowa. Smakuje wyśmienicie. Uwagi: wychodzi tylko z octem firmy "Kühne 7 ziół". Każdy inny ocet to nie ten smak.