Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy kto jadł tą kapustę twierdzi, że nie ma lepszej. Aby się o tym przekonać, trzeba ją wykonać co też polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13253
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13253
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Składniki
Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy razem i ugniatamy do uzyskania pierwszej wilgotności. Kapusta nie może być mokra. Posypujemy suszonym cząbrem. Odstawiamy. Cebulę kroimy w półplasterki i wkładamy do odpowiedniej wielkości garnka. Następnie do tego samego garnka wsypujemy szklankę cukru, wlewamy szklankę octu 5% firmy "Kühne 7 ziół" i 0,5 szklanki oleju bezsmakowego. Dodajemy po 0,5 łyżeczki soli i pieprzu. Zagotowujemy. Gotujemy 2 minuty od zagotowania, a następnie gorącą zalewą polewamy kapustę. Mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Najlepiej na całą noc do wyrównania się smaków. Kapusta jest gotowa. Smakuje wyśmienicie. Uwagi: wychodzi tylko z octem firmy "Kühne 7 ziół". Każdy inny ocet to nie ten smak.