Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj kolejna propozycja sałatki. W roli głównej rukola w słodko-pikatnej odsłonie z dotykiem chrupiącego boczku. Tym daniem zachwycimy naszych gości zarówno smakiem jak i wyglądem. Zapraszam :)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2528
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 518
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 202
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 760
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2528
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 518
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 202
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 760
Składniki
Boczek parzony pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na chrupko na suchej patelni, zostawić do wystudzenia. Pomidorki pokroić na pół. Przygotować sos musztardowo-miodowy. Wszystkie składniki potrzebne do sosu dokładnie ze sobą wymieszać.
W stosunkowo płaskiej misce wyłożyć rukolę, dodać boczek, pomidorki i ser mozzarella, posypać ziarnami. Delikatnie wymieszać. Tuż przed podaniem polać sosem musztardowo-miodowym.
Smacznego :)