Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj kolejna propozycja sałatki. W roli głównej rukola w słodko-pikatnej odsłonie z dotykiem chrupiącego boczku. Tym daniem zachwycimy naszych gości zarówno smakiem jak i wyglądem. Zapraszam :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Boczek parzony pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na chrupko na suchej patelni, zostawić do wystudzenia. Pomidorki pokroić na pół. Przygotować sos musztardowo-miodowy. Wszystkie składniki potrzebne do sosu dokładnie ze sobą wymieszać.
W stosunkowo płaskiej misce wyłożyć rukolę, dodać boczek, pomidorki i ser mozzarella, posypać ziarnami. Delikatnie wymieszać. Tuż przed podaniem polać sosem musztardowo-miodowym.
Smacznego :)