Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj kolejna propozycja sałatki. W roli głównej rukola w słodko-pikatnej odsłonie z dotykiem chrupiącego boczku. Tym daniem zachwycimy naszych gości zarówno smakiem jak i wyglądem. Zapraszam :)
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 310
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3016
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 310
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3016
Składniki
Boczek parzony pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na chrupko na suchej patelni, zostawić do wystudzenia. Pomidorki pokroić na pół. Przygotować sos musztardowo-miodowy. Wszystkie składniki potrzebne do sosu dokładnie ze sobą wymieszać.
W stosunkowo płaskiej misce wyłożyć rukolę, dodać boczek, pomidorki i ser mozzarella, posypać ziarnami. Delikatnie wymieszać. Tuż przed podaniem polać sosem musztardowo-miodowym.
Smacznego :)