Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo zwlekałam ze zrobieniem tej sałatki. Składniki dawno kupione, ale jakoś tak natchnienia brak. No ale dziś w końcu postanowiłam zebrać się w sobie i zrobiłam najlepszą sałatkę z rukolą z kozim serem oraz orzechami włoskimi. jaką kiedykolwiek jadłam. Smak lekko orzechowy, delikatny, Sałatka bardzo chrupiąca. Można ją jeść jako dodatek do mięsa, ale ja polecam tak samą najlepiej z lampą czerwonego wina.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 418
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 972
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 84
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 418
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 972
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 84
Składniki
Rukolę dokładnie płuczemy i osuszamy. Osuszoną rukolę wykładamy na miskę. Na rukoli układamy poszatkowaną w piórka cebulę. Na to rozrzucamy pokrojony w kostkę kozi ser. Wszystko posypujemy orzechami.
Do miseczki wlewamy olej z octem i dodajemy cukier. Wszystko dokładnie mieszamy. I tak przygotowanym sosem tuż przed podanie polewamy misę z sałatą. Smacznego !!!