Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo zwlekałam ze zrobieniem tej sałatki. Składniki dawno kupione, ale jakoś tak natchnienia brak. No ale dziś w końcu postanowiłam zebrać się w sobie i zrobiłam najlepszą sałatkę z rukolą z kozim serem oraz orzechami włoskimi. jaką kiedykolwiek jadłam. Smak lekko orzechowy, delikatny, Sałatka bardzo chrupiąca. Można ją jeść jako dodatek do mięsa, ale ja polecam tak samą najlepiej z lampą czerwonego wina.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 528
Składniki
Rukolę dokładnie płuczemy i osuszamy. Osuszoną rukolę wykładamy na miskę. Na rukoli układamy poszatkowaną w piórka cebulę. Na to rozrzucamy pokrojony w kostkę kozi ser. Wszystko posypujemy orzechami.
Do miseczki wlewamy olej z octem i dodajemy cukier. Wszystko dokładnie mieszamy. I tak przygotowanym sosem tuż przed podanie polewamy misę z sałatą. Smacznego !!!