Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z kilku warzyw polanych pysznym sosem czosnkowo-balsamicznym. Doskonała do dań obiadowych, na kolację czy do dań z grilla.
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 723
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 198
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 44
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2259
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 723
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 198
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 44
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2259
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki. Do słoiczka typu twist dajemy oliwę, majonez, sok z cytryny, ocet balsamiczny oraz wsypujemy przyprawy. Czosnek miażdżymy, również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki wkładamy do lodówki. Sałatę lodową rozdrabniamy i przekładamy do miski. Pomidory kroimy w dużą kostkę, paprykę w paseczki, obranego ogórka w plasterki, cebulę w piórka. Cebulę posypujemy szczyptą soli i morzymy ( wyciskamy ją w rękach, aby zmiękła i lekko puściła sok, będzie łagodniejsza). Warzywa polewamy sosem tuż przed wydaniem na stół. Sałatka gotowa!