Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja jako dodatek do obiadu, przekąska do pracy lub lekka kolacja - surowe warzywa z dodatkiem sosu jogurtowo-majonezowego
Tarka do warzyw, salaterka, deska do krojenia, łyżka, nóż, pojemnik na dressing
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12157
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12157
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17104
Składniki
1. Ogórki w łupinkach zetrzeć na plasterki, posolić według uznania i pozostawić na ok. 15 min na durszlaku by oddały nadmiar wody 2. Sałatę porwać na kawałki 3. Cebulę posiekać w drobną kostkę 4. Rzodkiewkę zetrzeć na tarle (grube oczko) 5. Wymieszać warzywa ze sobą 6. Skropić octem, dodać pieprz do smaku ewentualnie dosolić pamiętając, że ogórki były wcześniej nasolone więc sól może okazać się zbędna 7. Wymieszać jogurt, majonez i musztardę, a następnie dodać do sałaty i wymieszać Jeśli ktoś nie używa octu można zastosować sok z cytryny, bądź przełamać smak 1/2 łyżeczki cukru i wówczas sałatka będzie delikatniejsza w smaku. Ja preferuję wersję kwaśniejszą np. do młodych ziemniaczków z koperkiem i kotleta schabowego lub drobiowego. POLECAM SMACZNIE!