Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja jako dodatek do obiadu, przekąska do pracy lub lekka kolacja - surowe warzywa z dodatkiem sosu jogurtowo-majonezowego
Tarka do warzyw, salaterka, deska do krojenia, łyżka, nóż, pojemnik na dressing
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 375
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 375
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
1. Ogórki w łupinkach zetrzeć na plasterki, posolić według uznania i pozostawić na ok. 15 min na durszlaku by oddały nadmiar wody 2. Sałatę porwać na kawałki 3. Cebulę posiekać w drobną kostkę 4. Rzodkiewkę zetrzeć na tarle (grube oczko) 5. Wymieszać warzywa ze sobą 6. Skropić octem, dodać pieprz do smaku ewentualnie dosolić pamiętając, że ogórki były wcześniej nasolone więc sól może okazać się zbędna 7. Wymieszać jogurt, majonez i musztardę, a następnie dodać do sałaty i wymieszać Jeśli ktoś nie używa octu można zastosować sok z cytryny, bądź przełamać smak 1/2 łyżeczki cukru i wówczas sałatka będzie delikatniejsza w smaku. Ja preferuję wersję kwaśniejszą np. do młodych ziemniaczków z koperkiem i kotleta schabowego lub drobiowego. POLECAM SMACZNIE!