Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja jako dodatek do obiadu, przekąska do pracy lub lekka kolacja - surowe warzywa z dodatkiem sosu jogurtowo-majonezowego
Tarka do warzyw, salaterka, deska do krojenia, łyżka, nóż, pojemnik na dressing
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
1. Ogórki w łupinkach zetrzeć na plasterki, posolić według uznania i pozostawić na ok. 15 min na durszlaku by oddały nadmiar wody 2. Sałatę porwać na kawałki 3. Cebulę posiekać w drobną kostkę 4. Rzodkiewkę zetrzeć na tarle (grube oczko) 5. Wymieszać warzywa ze sobą 6. Skropić octem, dodać pieprz do smaku ewentualnie dosolić pamiętając, że ogórki były wcześniej nasolone więc sól może okazać się zbędna 7. Wymieszać jogurt, majonez i musztardę, a następnie dodać do sałaty i wymieszać Jeśli ktoś nie używa octu można zastosować sok z cytryny, bądź przełamać smak 1/2 łyżeczki cukru i wówczas sałatka będzie delikatniejsza w smaku. Ja preferuję wersję kwaśniejszą np. do młodych ziemniaczków z koperkiem i kotleta schabowego lub drobiowego. POLECAM SMACZNIE!