Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, aromatyczna i kolorowa sałatka bez majonezu.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Piersi podzielić na pół, obficie obsypać przyprawą z dwóch stron, włożyć na rozgrzany na patelni olej i dusić pod przykryciem. Wyjąc gotowego kurczaka (na patelni pozostawić mieszankę tłuszczu i przyprawy która powstała przy duszeniu mięsa), pokroić w drobne kawałki. Przełożyć do miski.
Na jeszcze gorący tłuszcz na patelni wrzucić pokrojone drobno cebule, wymieszać, odstawić (nie smażyć, cebula lekko się zeszkli, ale pozostanie chrupka)
W misce wymieszać kurczaka, cebulę, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki. Dodać ugotowany makaron. Dobrze wymieszać.
Tak przygotowanej sałatki nie trzeba już doprawiać.