Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, aromatyczna i kolorowa sałatka bez majonezu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11860
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16088
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11860
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16088
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Składniki
Piersi podzielić na pół, obficie obsypać przyprawą z dwóch stron, włożyć na rozgrzany na patelni olej i dusić pod przykryciem. Wyjąc gotowego kurczaka (na patelni pozostawić mieszankę tłuszczu i przyprawy która powstała przy duszeniu mięsa), pokroić w drobne kawałki. Przełożyć do miski.
Na jeszcze gorący tłuszcz na patelni wrzucić pokrojone drobno cebule, wymieszać, odstawić (nie smażyć, cebula lekko się zeszkli, ale pozostanie chrupka)
W misce wymieszać kurczaka, cebulę, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki. Dodać ugotowany makaron. Dobrze wymieszać.
Tak przygotowanej sałatki nie trzeba już doprawiać.