Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest duże prawdopodobieństwo, że ta amerykańska sałatka powstała przez przypadek – z losowych składników, które akurat znajdowały się w lodówce. Efekt? Fantastyczny smak, genialny efekt wizualny i sposób na pożywny posiłek, który daje sytość przez wiele godzin. Sałatkę możesz polać sosem przed podaniem lub zaserwować go w oddzielnym naczyniu do indywidualnej degustacji.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5901
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5901
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, odstaw do ostudzenia, obierz i pokrój na połowy lub ćwiartki. Jeśli używasz kurczaka z rożna lub pieczonego w piekarniku, pokrój go na kawałki lub porozrywaj widelcem. Mięso możesz także ugotować w bulionie, wystudzić go, wyjąć z garnka i rozdrobnić. Boczek pokrój w paski i podsmaż na suchej patelni, by stał się chrupiący – uważaj, żeby nie spalić! Ser pleśniowy pokrój w kostkę lub pokrusz. Pomidorki koktajlowe umyj i przetnij na połowy. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w plasterki – zrób to zaraz przed podaniem, aby nie ciemniało lub lekko skrop sokiem z cytryny.
W małym naczyniu zmieszaj ocet, z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i czarnym pieprzem. Następnie dodaj musztardę i miód, ubijaj, aż się dobrze połączą (możesz to zrobić widelcem). Powoli dolewaj olej i mieszaj do całkowitego zemulgowania.
Na dużym talerzu lub półmisku ułóż sałatę, a następnie układaj wszystkie składniki sałatki w rzędach, jeden za drugim. Dzięki temu uzyskasz bardziej imponującą prezentację. Sałatkę amerykańską skrop dressingiem i od razu podawaj.