Sałatki Przepis na:
Sałatka Ani;)

Składniki
- czerwona kapusta, 30 dag
- torebka ryzu, 10 dag
- luskane orzeszki arachidowe, garsc
- rodzynki, garsc
- sol
- cukier
- sok z cytryny
- oliwa
- ewentualnie biale wino
- ocet winny
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Rodzynki umyc w cieplej wodzie, zalac bialym winem lub wrzaca woda z sokiem cytrynowym. Kapuste umyc, oczyscic i drobno poszatkowac. Ryz ugotowac na sypko w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soku cytrynowego lub bialego wina. Orzechy arachidowe posiekac. Odcisniete rodzynki, orzeszki, ryz i poszatkowana kapuste dobrze wymieszac, doprawic sosem winegret z oliwy, octu winnego i soli. Jako shakera mozna umyc zwyklego sloika. Wystarczy wlozyc do niego wszystkie skladniki sosu i dobrze potrzasnac.
Komentarze do przepisu (0)