Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka bawarska jest bogata w różnorodne składniki, a poza tym stanowi świetną alternatywę dla tych dań, które urozmaicone są majonezem. Podstawą do jej stworzenia są ziemniaki i szynka konserwowa. Zobacz nasz przepis.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 197
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 197
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, najlepiej w mundurkach. Po ostudzeniu, obierz je, a następnie pokrój w plasterki o grubości około 1 cm.
Jeśli dodajesz boczek, pozbądź się z niego twardej skóry, a następnie pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni bez użycia tłuszczu i odstaw.
Cebulę obierz z łupiny, umyj pod bieżącą wodą, a następnie posiekaj. Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę. To samo zrób z rzodkiewkami. Szynkę konserwową pokrój w drobne plastry, a następnie posiekaj w słupki.
Wszystkie warzywa umieść w dużej misce. Dodaj do nich posiekany świeży szczypiorek, szynkę oraz boczek. W małej misce przygotuj sos z oliwy z oliwek, soku z cytryny, cukru, musztardy oraz soli i pieprzu. Wymieszaj energicznie. Zalej sosem przygotowane wcześniej warzywa, szynkę i boczek. Wymieszaj.