Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14474
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19552
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14474
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19552
Składniki
Sos: Cebulę obrać i drobno posiekać, ogórka pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać wraz z ketchupem oraz musztardą, dodać cebulę, ogórka, sól i pieprz i całość ponownie wymieszać.
Mięso mielone podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Bułki do hamburgerów przekroić na pół, spody pokroić w kostkę, górną część przekroić na 4 części. Bułki zarumienić na suchej patelni i ostudzić. Sałatę posiekać, ogórki pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser wymieszać razem z ogórkiem.
W szklanej misce układać warstwami: spody bułek, 2/3 sałaty, połowę sosu, mięso, ser wymieszany z ogórkiem, sos, sałata i bułki.