Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna sałatka brokułowa:) Oprócz tytułowego składnika jest ser feta, polędwica, makaron w kształcie ziarenek ryżu oraz sos majonezowo-jogurtowy z czosnkiem granulowanym.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2206
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 127
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 184
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2206
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 127
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 184
Składniki
Brokuła dzielimy na małe różyczki, blanszujemy w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Polędwicę kroimy w małą kostkę. Fetę odsączamy z zalewy i również kroimy w małą kostkę. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym. Możemy dodać odrobinę soli ale ser feta w tej sałatce jest zazwyczaj wystarczająco słony. Przygotowany sos dodajemy do pozostałych składników i delikatnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.