Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna sałatka brokułowa:) Oprócz tytułowego składnika jest ser feta, polędwica, makaron w kształcie ziarenek ryżu oraz sos majonezowo-jogurtowy z czosnkiem granulowanym.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20684
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26036
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20684
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26036
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
Brokuła dzielimy na małe różyczki, blanszujemy w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Polędwicę kroimy w małą kostkę. Fetę odsączamy z zalewy i również kroimy w małą kostkę. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym. Możemy dodać odrobinę soli ale ser feta w tej sałatce jest zazwyczaj wystarczająco słony. Przygotowany sos dodajemy do pozostałych składników i delikatnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.