Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna sałatka brokułowa:) Oprócz tytułowego składnika jest ser feta, polędwica, makaron w kształcie ziarenek ryżu oraz sos majonezowo-jogurtowy z czosnkiem granulowanym.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19330
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1725
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232187
Składniki
Brokuła dzielimy na małe różyczki, blanszujemy w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Polędwicę kroimy w małą kostkę. Fetę odsączamy z zalewy i również kroimy w małą kostkę. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym. Możemy dodać odrobinę soli ale ser feta w tej sałatce jest zazwyczaj wystarczająco słony. Przygotowany sos dodajemy do pozostałych składników i delikatnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.