Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, wiosenna sałatka warta spróbowania.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem oraz oczyścić. Następnie pokroić w kostkę, posypać solą i pieprzem i usmażyć na patelni na łyżce oleju. Wystudzić.
Białą i czerwoną cebulę pokroić w kostkę, rzodkiewki w plasterki, ogórki w półplasterki, pomidory w ósemki. Szczypiorek i koperek posiekać.
Ocet winny wymieszać z oliwą i musztardą, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Wystudzone mięso i pozostałe składniki polać przygotowanym sosem i wymieszać.