Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z pieczonym kurczakiem i pysznym, aromatycznym sosem.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3781
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1303
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3781
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1303
Składniki
Filety umyć, osuszyć i pokroić na plasterki, a następnie wymieszać w misce z przyprawą do kurczaka i łyżką oleju. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć kawałki kurczaka i piec ok. 25 minut.
Pomidory pokroić w ćwiartki, a parmezan zetrzeć obieraczką do warzyw lub tarką na podłużne plasterki.
Przygotować sos: Żóltko, parmezan, czosnek, musztardę i przyprawy umieścić w słoiku lub innym wysokim naczyniu, do którego zmieści się blender. Blendować składniki przez kilkanaście sekund, a następnie, ciągle blendując wlać łyżkę oleju. Stopniowo dodawać olej i blendować, do uzyskania gęstego sosu.
Na talerzach ułożyć sałatę, pomidory i lekko przestudzonego kurczaka. Posypać parmezanem i polać przygotowanym sosem. Sałatka znakomicie smakuje z grzankami.