Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przysmak zna chyba każdy. Popularna sałatka cezar, w której skład wchodzi: sałata rzymska, pomidorki koktajlowe, chrupiące grzanki, starty parmezan i wyrazisty sos. Doskonale sprawdzi się jako imprezowa przekąska lub posiłek do pracy. Zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem.
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 120
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 208
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 107
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3755
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 120
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 208
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 107
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3755
Składniki
Bagietki pokrój najpierw w grube plastry, a następnie w kostkę. Przełóż do miski. Skrop oliwą z oliwek, posyp czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Całość wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Wyłóż pieczywo na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika na około 10 minut, w połowie pieczenia przewróć na drugą stronę. Grzanki powinny być złote i chrupiące.
Teraz przygotuj filety z kurczaka. Przekrój je wzdłuż, a następnie posól, popieprz, dopraw czosnkiem granulowanym i papryką słodką w proszku. Także włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu, podlej delikatnie oliwą, piecz około 30 minut.
W misce lub kubku wymieszaj majonez, sok z cytryny, musztardę, sos sojowy oraz wodę. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Przełóż do pozostałych składników. Dodaj parmezan, sól i pieprz. Całość wymieszaj.
Upieczone filety z kurczaka pokrój w paski albo średniej wielkości kostkę.
Na półmisku ułóż umytą i osuszoną sałatę, porwaną rękoma na większe kawałki. Przełóż pokrojone mięso. Posyp całość parmezanem i równomiernie rozłóż przygotowane grzanki. Przed podaniem, polej sosem.
Opcjonalnie możesz urozmaicić sałatkę pomidorkami koktajlowymi.