Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące liście sałaty, kremowy sos i pyszny kurczak. Sałatka w sam raz na letni obiad!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
Zacznij od przygotowania grzanek. Nagrzej piekarnik do 200 C. Kromki chleba pokrój w kostkę i wymieszaj z trzema łyżkami oliwy. Piecz wszystko około 15 minut, przewracając grzanki na drugą stronę w połowie czasu.
Sałatę umyj, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do miski.
Kurczaka umyj, pokrój w duże kawałki zapanieruj: Najpierw obtocz w mące, później w rozbełtanym jajku, a później w bułce tartej. Smaż na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Kurczaka następnie odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Przygotuj sos. Wymieszaj majonez, sok z cytryny, musztardę, parmezan i ząbek czosnku. Dodaj sól do smaku.
Kurczaka pokrój w kostkę i dodaj do miski z sałatką. Dodaj również grzanki i polej wszystko sosem. Sałatka gotowa, smacznego!