Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z wykorzystaniem nowalijek. Smaku i aromatu dodaje tuńczyk , pomidory i oliwki.
Deska do krojenia , nóż, salaterka
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 180
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 324
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 97
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 180
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 324
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 97
Składniki
Sałatę umyć , osączyć. Ziemniaki ugotować lub wykorzystać z obiadu. Rzodkiewkę umyć , pokroić w półkrążki. W salaterce wyłożyć liście sałaty, na nich pokrojone w plastry ziemniaki, na ziemniakach krążki rzodkiewki. Doprawić solą i pieprzem.
Tuńczyka osączyć z zalewy , wyłożyć.
Pomidora umyć pokroić w kostkę. Oliwki przekroić na połowę. Oliwki ułożyć pośrodku salaterki , obok pomidory.
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sok z cytryny , doprawić solą , wymieszać i polać sałatkę. Cebulkę umyć , drobno pokroić , posypać po wierzchu. Schłodzić w lodówce.