Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z wykorzystaniem nowalijek. Smaku i aromatu dodaje tuńczyk , pomidory i oliwki.
Deska do krojenia , nóż, salaterka
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 32
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 19379
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 977
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 32
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 19379
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 977
Składniki
Sałatę umyć , osączyć. Ziemniaki ugotować lub wykorzystać z obiadu. Rzodkiewkę umyć , pokroić w półkrążki. W salaterce wyłożyć liście sałaty, na nich pokrojone w plastry ziemniaki, na ziemniakach krążki rzodkiewki. Doprawić solą i pieprzem.
Tuńczyka osączyć z zalewy , wyłożyć.
Pomidora umyć pokroić w kostkę. Oliwki przekroić na połowę. Oliwki ułożyć pośrodku salaterki , obok pomidory.
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sok z cytryny , doprawić solą , wymieszać i polać sałatkę. Cebulkę umyć , drobno pokroić , posypać po wierzchu. Schłodzić w lodówce.