Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z wykorzystaniem nowalijek. Smaku i aromatu dodaje tuńczyk , pomidory i oliwki.
Deska do krojenia , nóż, salaterka
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Sałatę umyć , osączyć. Ziemniaki ugotować lub wykorzystać z obiadu. Rzodkiewkę umyć , pokroić w półkrążki. W salaterce wyłożyć liście sałaty, na nich pokrojone w plastry ziemniaki, na ziemniakach krążki rzodkiewki. Doprawić solą i pieprzem.
Tuńczyka osączyć z zalewy , wyłożyć.
Pomidora umyć pokroić w kostkę. Oliwki przekroić na połowę. Oliwki ułożyć pośrodku salaterki , obok pomidory.
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sok z cytryny , doprawić solą , wymieszać i polać sałatkę. Cebulkę umyć , drobno pokroić , posypać po wierzchu. Schłodzić w lodówce.