Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio modna jest sałatka Cobba. Jakiś czas temu, widziałam ją w telewizji. Niby się zainteresowałam, ale zaraz zapomniałam :) Ostatnio wypatrzyłam ją na Instagramie i postanowiłam zrobić, zanim znów zapomnę :) Trochę poczytałam w internecie i dowiedziałam się, że jest to amerykańska sałatka, którą jej twórca Robert Cobb stworzył z resztek. Oryginalna wersja różni się od mojej, dlatego dodałam w nazwie, po mojemu :) Myślę, że tu można dowolnie kombinować. Bo skoro z resztek, to za każdym razem, może być inna :) Na pierwszy raz zrobiłam wersję z kurczakiem i brokułem, do tego jajka, trochę innych warzyw i oczywiście sos czosnkowy.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 67
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4809
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 67
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4809
Składniki
Piersi pokroić na kawałki. Obtoczyć w przyprawie gyros. Odstawić na godzinę. Następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Jajka ugotować na twardo. Brokuły również ugotować, podzielić na małe różyczki. Warzywa pokroić w dużą kostkę. Piersi, jajka i warzywa ułożyć na dużym półmisku, jedno obok drugiego. Podać z sosem czosnkowym, lub ulubionym dressingiem. U mnie, był to sos czosnkowy, bo bardzo lubimy. Niestety nie zrobiłam zdjęcia, bo czekałam na gości. Także na szybko, zrobiłam tylko zdjęcie sałatki, żeby wrzucić przepis :)