Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jest szczególny dzień, Świętego Walentego, patrona wszystkich zakochanych: tych mniej lub bardziej. A skoro o miłości mowa, to konieczny jest symbolizujący ją kolor czerwony. Nieprzypadkowo powstała sałatka z pomidorkami truskawkowymi, które wybijają się barwą na tle miodowego melona, białych jak śnieg kulek mozarelli i soczyście zielonych listków rukoli. Walenty, dla którego ją przygotowałam, wystawił taką oto recenzję: poezja; całość smakuje tak świeżo i południowo. Do tego kieliszek zimnego białego wina, mała czarna kawa i można spędzić pół dnia wpatrując się w falujące morze.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 476
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 286
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1463
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 476
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 286
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1463
Składniki
Do miski wrzucić listki rukoli. Z melona usunąć pestki, miąższ wydrążyć łyżeczką do owoców, dodać do sałaty. Do tego wrzucić osączone z wody kulki mozarelli, połówki wcześniej umytych pomidorków. W miseczce z soku cytryny, miodu, musztardy i sosu chilli łyżką wyrobić jednolity sos. Jeśli nie będzie jednorodny, przetrzyjcie go przez drobne sitko. Polać składniki sałatki, delikatnie wymieszać i posypać całość prażonym słonecznikiem. Serwować w połówce melona z musckatem dla Niej i wytrawnym winem dla Niego :-)