Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jest szczególny dzień, Świętego Walentego, patrona wszystkich zakochanych: tych mniej lub bardziej. A skoro o miłości mowa, to konieczny jest symbolizujący ją kolor czerwony. Nieprzypadkowo powstała sałatka z pomidorkami truskawkowymi, które wybijają się barwą na tle miodowego melona, białych jak śnieg kulek mozarelli i soczyście zielonych listków rukoli. Walenty, dla którego ją przygotowałam, wystawił taką oto recenzję: poezja; całość smakuje tak świeżo i południowo. Do tego kieliszek zimnego białego wina, mała czarna kawa i można spędzić pół dnia wpatrując się w falujące morze.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Składniki
Do miski wrzucić listki rukoli. Z melona usunąć pestki, miąższ wydrążyć łyżeczką do owoców, dodać do sałaty. Do tego wrzucić osączone z wody kulki mozarelli, połówki wcześniej umytych pomidorków. W miseczce z soku cytryny, miodu, musztardy i sosu chilli łyżką wyrobić jednolity sos. Jeśli nie będzie jednorodny, przetrzyjcie go przez drobne sitko. Polać składniki sałatki, delikatnie wymieszać i posypać całość prażonym słonecznikiem. Serwować w połówce melona z musckatem dla Niej i wytrawnym winem dla Niego :-)