Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu sałatka. Sałatka do różnego rodzaju potraw grillowych i nie tylko. Mamy 1 maja więc czas na grillowanie. Polecam
miska, nóż, garnek, deska do krojenia , duża łyżka,
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Ziemniaki obieram , gotuję w osolonej wodzie tak by się nie rozgotowały. W połowie gotowania dodaję łodyżki z koperku. Ogórki i rzodkiewkę ścieram na tarce o dużych oczkach, ząbki czosnku i cebulę czerwoną po obraniu drobno kroję w kostkę. Natkę pietruszki , koperek oraz cebulkę zieloną drobno siekam. Wszystkie składniki przekładam do miski. Ugotowane ziemniaki odlewam, studzę i kroję w nie dużą kostkę dodaję do pozostałych składników. Całość doprawiam pieprzem i solą do smaku, dodaję majonez , jogurt , musztardę oraz do zaostrzenia jeszcze smaku chrzan tarty. Całość dokładnie mieszam i odstawiam w chłodne miejsce w celu przegryzienia smaków. Przed podaniem jeszcze oprószam posiekaną cebulką zieloną i starta rzodkiewką. Smacznego.
Przygotowanie składników.
Gotowanie ziemniaków.
Całość gotowa do wymieszania.
Sałatka gotowa do podania.