Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam niebywale smaczną sałatkę, orzeźwiająca i bardzo lekka, a do tego chrupiące tosty z oliwą,czosnkiem i serem. Smacznego !!!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 354
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 84
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 78
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 60
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2528
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 354
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 84
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 78
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 60
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2528
Składniki
Warzywa myjemy i kroimy na drobno, ser i szynkę kroimy w cienkie słupki. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, jedno jajko kroimy w drobną kostkę a drugie na ćwiartki. Sosy mamy już gotowe patrz 2 etap. Część sera, szynki, papryki, ogórka i jajka ćwiartki odstawiamy do dekoracji. Resztę warzyw, sera, szynki i jajka wrzucamy do dużej miski i wraz z sosem winegret mieszamy, dodajemy odrobinę sosu jogurtowego i mieszamy. Wymieszaną sałatkę przekładamy do czystego naczynia i posypujemy z wierzchu resztą odstawionych produktów, na koniec polewamy obficie resztą sosu jogurtowego i posypujemy papryką czerwoną. Sałatkę podajemy z chrupiącym pieczywem polanym oliwą z czosnkiem i posypanym serem zapieczonym w piekarniku. Gotowe !!!
Przygotowanie sosów. Sos jogurtowy czosnkowo ziołowy - do jogurtu dodajemy posiekany koperek, czosnek granulowany, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Następnie należy wszystko dokładnie wymieszać i sos may gotowy. Część ziół prowansalskich i czosnek dodajemy do winegret dlatego należy część odłożyć. Sos winegret - do słoiczka wlewamy oliwę, czosnek granulowany, miód, sól, pieprz, zioła prowansalskie, musztardę, sok z cytryny. Zakręcamy i mocno wstrząsamy aby dokładnie wymieszać. Sos mamy gotowy !!!