Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka. Najlepsza sałatka grecka, z pysznymi soczystymi warzywami i fetą. Ta sałatka nie potrzebuje wieloskładnikowego dressingu, dobrej jakości oliwa wystarczy. Trochę oregano, świeżo zmielonego pieprzu i można zajadać ;) Idealny dodatek do dań z grilla, do drugiego dania czy jako samodzielny, lekki posiłek do pracy.
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 85
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 147
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 90
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 97
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołni...
Odsłon: 85
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 147
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 90
Polecam bardzo smaczny farsz z kapusty kiszonej i suszonych grzybków. Farsz p...
Odsłon: 97
Składniki
Warzywa umyć i osuszyć. Pomidory przekroić na pół, usunąć szypułki. Pokroić na ósemki. Ogórka pokroić na półplasterki o grubości ok. 1/2 cm. Cebulę pokroić w cienkie krążki. Na talerzu ułożyć pomidory, ogórki, cebulę i oliwki. Dodać ser z kawałku. Polać oliwą, posypać oregano i doprawić pieprzem i (ewentualnie) solą.
Rady: Do sałatki greckiej wybierajcie oryginalny ser feta najwyższej jakości - to on nada sałatce właściwego smaku. Można pokroić go w kostkę.