Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka. Najlepsza sałatka grecka, z pysznymi soczystymi warzywami i fetą. Ta sałatka nie potrzebuje wieloskładnikowego dressingu, dobrej jakości oliwa wystarczy. Trochę oregano, świeżo zmielonego pieprzu i można zajadać ;) Idealny dodatek do dań z grilla, do drugiego dania czy jako samodzielny, lekki posiłek do pracy.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 183
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 183
Składniki
Warzywa umyć i osuszyć. Pomidory przekroić na pół, usunąć szypułki. Pokroić na ósemki. Ogórka pokroić na półplasterki o grubości ok. 1/2 cm. Cebulę pokroić w cienkie krążki. Na talerzu ułożyć pomidory, ogórki, cebulę i oliwki. Dodać ser z kawałku. Polać oliwą, posypać oregano i doprawić pieprzem i (ewentualnie) solą.
Rady: Do sałatki greckiej wybierajcie oryginalny ser feta najwyższej jakości - to on nada sałatce właściwego smaku. Można pokroić go w kostkę.