Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka grecka z chrupiącymi nasionami

Sałatka grecka z chrupiącymi nasionami

Autor:

Przepisów i artykułów: 517 Ocena: 6673

Dodano:

Odsłon: 7560

Świetna do pracy, polecam :)

Składniki

  • 100 g. sera feta (oryginalnego greckiego)
  • 1 opakowanie miksu sałat
  • 1/2 szklanki czarnych oliwek
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1/3 szklanki pestek słonecznika
  • 1/3 szklanki pestek dyni
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • Dresing;
  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego płynnego
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka grecka z chrupiącymi nasionami

Przygotowanie

  1. Ser feta pokroić w kostkę. Pomidorki można również pokroić na połówki, ja jednak wolę w całości.
    Pestki uprażyć na suchej patelni, aż będą chrupiące. Do sałaty dodać pomidorki, oliwki, ser i uprażone pestki. Całość zalać dresingiem i delikatnie wymieszać.


    Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i oliwą. Dodać oregano, wymieszać i połączyć z sałatką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń