Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza sałatka gyros w wersji warstwowej.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 75
Krokiety zrobione z kiszonej kapusty i suszonych prawdziwków.
Odsłon: 22
Duża porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub n...
Odsłon: 2916
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 75
Krokiety zrobione z kiszonej kapusty i suszonych prawdziwków.
Odsłon: 22
Duża porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub n...
Odsłon: 2916
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do miski, wymieszać z przyprawą kebab- gyros i olejem, odstawić. Ogórki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę - cebulę w mniejszą kosteczkę. Kapustę pokroić w cienkie krążki. Mięso usmażyć, przestudzić przełożyć do salaterki. Następnie ułożyć cebulę i smarować kolejno ketchupem i majonezem. Następnie ułożyć ogórki, kukurydzę i paprykę, smarować znowu ketchupem i majonezem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną kapustę. Przed podaniem schłodzić minimum 2 godzinki.