Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza sałatka gyros w wersji warstwowej.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8683
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8683
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do miski, wymieszać z przyprawą kebab- gyros i olejem, odstawić. Ogórki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę - cebulę w mniejszą kosteczkę. Kapustę pokroić w cienkie krążki. Mięso usmażyć, przestudzić przełożyć do salaterki. Następnie ułożyć cebulę i smarować kolejno ketchupem i majonezem. Następnie ułożyć ogórki, kukurydzę i paprykę, smarować znowu ketchupem i majonezem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną kapustę. Przed podaniem schłodzić minimum 2 godzinki.