Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka gyros z czerwoną kapustą

Sałatka gyros z czerwoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 242 Ocena: 2103

Dodano:

Odsłon: 177

Sałatka z kurczakiem, marynowaną czerwoną kapustą i kukurydzą, To świetne połączenie smaków!

Składniki

  • Mięso z kurczaka (pierś lub mięso w udka) - 300g
  • Olej - 1 łyżeczka
  • Przyprawa gyros - 1 łyżeczka
  • Kapusta pekińska - 1/2 główki
  • Czerwona kapusta marynowana - 200g (po odcieku)
  • Kukurydza konserwowa - 1/2 puszki
  • Jogurt naturalny - 200g
  • Przyprawa gyros - 1 łyżka
  • Keczup - 1 łyżka
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka gyros z czerwoną kapustą

Przygotowanie

  1. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę, otaczamy w przyprawie gyros i smażymy na oleju. Odstawiamy do ostygnięcia.

    Kapustę pekińską kroimy, mieszamy z czerwoną kapustą (bez zalewy) i kukurydzą. Dodajemy jogurt, keczup i przyprawę. Dokładnie mieszamy. Kurczaka możemy wymieszać z resztą sałatki, albo ułożyć na górze.

    Sałatka jest dużo lepsza po schłodzeniu w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń