Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z bardzo prostych składników. Wystarczy pokroić wszystko w kostkę, dodać dressing i gotowe. Jeśli zastanawiasz się czym podjąć gości np. w dzień Wszystkich Świętych – ta sałatka będzie znakomita.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8306
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 462
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8306
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 462
Składniki
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupki. Kukurydzę odcedź z zalewy, najlepiej na sitku o drobnych oczkach.
Szynkę, ser żółty, jajka, ogórki i ½ papryki pokrój w kostkę (pozostała część posłuży do dekoracji). Umieść w salaterce, dodaj kukurydzę i jajka. Całość delikatnie wymieszaj.
W osobnej miseczce połącz majonez wraz z jogurtem, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę polej dressingiem i ponownie dokładnie wymieszaj.
Na sam wierzch połóż paprykę pokrojoną w paski i kilka gałązek świeżej pietruszki.