Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczą dwa słowa. Jest pyszna. Polecam na imprezę, na rodzinne spotkanie. Makaron drobny w kształcie ryżu jest lekko przesmażony z czosnkiem i ziołami prowansalskimi, dzięki czemu nabiera aromatycznego zapachu.
Polecam.
Odsłon: 659
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4422
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1120
Polecam.
Odsłon: 659
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4422
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1120
Składniki
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać makaron i zioła prowansalskie. Smażyć i mieszać przez ok. minutę. Wystudzić. Ułożyć na dnie salaterki. Posmarować trzema łyżkami majonezu. Ścianki salaterki wyłożyć połówkami plasterków rzodkiewek. Zielonego ogórka pokroić w kostkę i włożyć do salaterki. Jajka zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i do salaterki. Posolić i posypać obficie pieprzem młotkowanym z kolendrą. Pozostałe rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i to jest kolejna warstwa sałatki. Kukurydzę osączyć na sitku. I to kolejna warstwa. Szynkę pokroić w paseczki i ułożyć na kukurydzy. Pora pokroić w półplasterki. Przelać wrzątkiem na sicie, a następnie zimną wodą. Odcisnąć. Ułożyć na szynce, posolić. Posmarować majonezem. Ostatnią warstwą jest żółty ser starty na tarce na grubych oczkach. Dekoracja to rzodkiewki i natka pietruszki. Sałatkę przed podaniem schłodzić. Smacznego.